Väggdekoration

De har gjort comeback på stort! Väggdekorationer kan man numera köpa överallt och till en rimlig peng.
Dock är det inte det första folk tänker på när de ska inreda matsal eller sovrum. Nu har wallies flyttat ut ur barnrum och tagit sin rättvisa plats i hemmets alla rum. Det är så enkelt att skapa rätt känsla med dem och det bästa av allt är att de är så lätta att både montera och byta ut utan att förstöra väggar.





Artstick producerar ett brett sortiment av klistermärken som inte bara är idealiska för att skapa känsla och rumslighet, utan också för att ge enkel visuell effekt på annars avskalade väggytor. Faux stadsbilder en bra grund för färgglada vardagsrum och falska fönster ger en känsla av utökade utrymmet.










Det finns ju en uppsjö av olika wall stickers att välja på. Allt från klassika och retro möbler och prylar till funky och roliga futuristiska miljöer.







Och SÅ KLART katter!














Egenhändig Random Light

Efter några veckors uppehåll har jag äntligen slutfört mitt projekt med lamporna och så här blev de.
Den vita hänger ovanför matsalsbordet och den svarta har hittat plats i vardagsrummet. Jag är nöjd!
Vilken tycker ni blev bäst?










Vill du göra en likadan lampa gör du såhär. Du kommer att behöva följande:

Pilatesboll 119 kr (ClasOhlsson)

Tapetlim


Pensel


Snöre 200m 49 kr (Panduro)


Nippelmix 29 kr (ClasOhlsson)


Lampsladd 29 kr (ClasOlsson)

Det kroksiga är att fördela snöret jämt på bollen. Glöm inte att lämna kvar en öppning så att du kan ta ut balansbollen sen. Jag strök på limmet allt efetrsom jag virade runt snöret. När limmet hat torkat (brukar räcka med 24 timmar) blåser du ut luften ur pilates bollen med hjälp av dammsugare. Med knastrande ljud lossnar bollen från lampans insida. Sen är det bara att ta ut balansbollen. Sedan kommer det mest jobbiga delen och det är nämligen att pilla bort alla limrester. Jag har använt mig av rörnippel för att fästa sladden i lampan. Klart!

!

Byt ut gamla dörrar

Dörrar hjälper till att skapa ett helhetsitryck i hemmet. Givetvis kan vara snyggt att ha riktigt gamla slitna dörrar i rätt miljö men för det mesta är det alltid fräscht med nya. Det lyfter verkligen hela rummet.

Man kan dock förnya sina gamla dörrar också genom att måla, tapetsera, lacka, behandla osv. Huvudsaken är att man får fram en dörr som passar just ditt hem. Jag upptäckte till min förvåning att de flesta varuhus har nästan identiska dörrar till försäljning. Fy vad tråkigt! Alla kan inte gilla vita "standard" dörrar eller?

De här snyggingarna från Casali är frostade helglas dörrar med dold upphängning vilket gör att ljusinsläpet ökar maximalt även med stängda dörrar.











Inreda med blommor

Färska snittblommor är en helt fantaskisk inredningsdetalj! Blommor kan förändra stämningen i ett rum, komplettera möbler och tapeter och skapa fokus och centrum i hemmet. Det är lyxigt och fräscht!

Idag har jag pysslat ihop två söta buketter



En spiralbunden bukett med rosor och lime













Och så här kan det se ut med blommor i andra hem



























Dagens pyssel

Idag skippade jag faktiskt skolan trots att vi skulle på studiebesök på Ka Olsson. Hade kommit efter med massa saker hemma så jag bestämde mig för att ta tag i dem. Blev glatt överaskat med tapetproverna som jag hade beställt för några dagar sen. Så nu var de hemma och jag kunde bara inte att låta bli och gjorde några tavlor. Det påbörjades också att kaklas i köket idag....kommer bli sååååå bra!



En av mina favorittapeter från Cole & Son


Blev så extremt nöjd med denna tavla.





Årets första tulpaner hamnade på matsalsbordet. Så fint med färska
blommor!


Fyndade denna fina skål på Åhléns för 50:- Kul när man kan köpa
våriga saker på rea. Så glad!

Trender 2010

Engelsk Kitsch





Det här året strävar men efter det naturliga. Det gäller både färger och material. Man strävar efter naturköna former, neutrala och jordnära färger. Stora favoriter är brunt och grönt. Men även siver och guld stannar kvar iår. Det gör också fondtapen och gärna i storblommiga mönster. Engelska Kitsch använder en pastell palett av färger och nostalgisk design som framkallar minnen av en svunnen tid.

Eastern Glam



Däremot använder Eastern Glam de rika och starka färger i öst - metallic i kombination med en härlig purpur och varma röda. Utseendet är varmt, inbjudande och glamour.

Badrum



Svart kommer att förbli en signaturfärg i våra badrum. Tänk blandade färgmosaiker, blandning av glas, rokoko,speglar och svart accessoarer. Genom att ta in den lyxiga purpurfärgen i temat, kommer den värma och göra ett mjukare intryck i rummet och lägga till ett glam faktor.


Victorian-inspirerade badrum kommer också att göra en comeback, men behåller sina rena skarpa linjer.

Kök





Den öppna planlösningen i köket förblir under 2010 eftersom fördelarna med denna funktion är populära som aldrig förr.


Populariteten för grönt är ingen överraskning, eftersom det återspeglar den miljömässiga utvecklingen. Ädelstenstoner och djupa gröna skogar skapar för mycker kontrast med de fräscha ljusa vårgröna färger därför håll er borta från dessa mättade nyanser.







Pimpa byrån

Skynda inte att slänga din gamla byrå om du har tröttnat på den. Blås in nytt liv i gamla möbler istället. Du kan måla, tapetsera eller klä om handtagen. Som material kan du använda allt från presentpapper och tapet till tejp och lite färg, tyger och tidningspapper. Eller har du kanske en gammal världskarta hängande på väggen?  Här gäller det bara att använda fantasin!







































RSS 2.0