Inspirerande bordsdukningar








































20 sänggavlar du kan göra själv



Använd gamla fina dörrar som sänggavel










Måla sänggavel på väggen




















Brodera sänngavel?








Här agerar rumsavdelare sänggavel














Upcycle är hetare än någonsin

Nu handlar det inte bara om att kunna återvinna utan återanvända på ett kreativt och miljövänligt sätt. Upcycling är processen att omvandla avfall eller oanvändbara produkter till nya material eller varor av högre kvalitet eller en högre miljövärde. I Sverige har vi OddBirds som är ledande inom upcycling. Deras senaste designsamarbete med Hemtex visar att det finns stort intresse inom design och modevärlden för upcycling.










Lampa av gammal resväska








Gardin av gamla diabilder











Upcycled stol







tillverkar nya saker av gamla. Deras sortiment består av bl.a. belysning, möbler, tavlor, lampor, kuddar, plädar osv. Nu hakar även Hemtex på trenden med designsamarbeten och lanserar en kollektion med Oddbirds karakteristiska mönster och tryck.

















Höstmys hos oss

Nu märker man mer och mer att hösten kommer smygande. Mysigt tycker jag! Det är då man kan sitta i soffan med en härlig pläd och en kopp varmt thé. Höstens heminredning är snyggast enligt mig. Lite tyngre gardiner och fler underbara textilier. Med härliga murriga färger skapar man en mysig stämmning. Så här har jag försökt att skapa höststämningen hemma.

















Kartells succé fortsätter



När italienska tillverkaren Kartell införde Philippe Starcks La Marie stol på den viktiga möbelmässan i Milano för tio år sedan, markerade det första gången en stol gjord av polykarbonat gick i produktion.
Det var ett oväntat drag  eftersom möbelformgivare undvek det material fram till 1990-talet. Den var både dyrare än polypropen och var svår att använda. Det visade sig vara en framtida succé.



Under 2001 släppte bolaget den ikoniska Louis Ghost stolen, kanske den mest kända designen. Med över en miljon sålda exemplar, är det den "mest sålda design stolen i världen", enligt företaget.

2008 hade ett annat Starck samarbete väckt uppmärksamhet, Mr Impossible chair. Resultatet blev en stol som verkade vara svävande i luften.



Ett annat superpopulärt designobjekt är årets Ghost Buster. Ett  resultat av den enormt framgångsrika Kartell-Starck alliansen.


Världens coolaste badrum

Snart blir det dax att göra om i badrummet. Här hittade jag lite udda inspiration.



Video


Klaustrofobisk? Då är inte det här för dig kanske?


Kungligt badrum av rent guld




Compact living utan dess like



Pac man badrummet!




Badrum med utsikt





Vill du inte missa bussen medans du är på toa? Här är lösningen!

RSS 2.0