Egna lampskärmar

Jag gillar saker och ting som man kan göra själv utan att lägga ut massa pengar. Dessutom blir det väldigt personligt och unikt.

Då var det dags att förnya lampskärmar! Utgå ifrån vad du själv gillar som t.ex serieböcker, din älsklingstapet, eller gamla skärpar, fjädrar, nästan vad som helst duger.




























Out of ink?

Har ni sett de här nya grafiska kuddarna från Thomas Dabner ? Kudden heter Ink Low och finns i 4 olika kulörer. Skulle ni vilja ha en sådan kudde eller är de för "nördiga"? När jag såg dem först tyckte jag att de var ganska så fula, men mer o mer börja jag tycka om dem! Föreställer mig en sådan i en vit soffa...kanske kan va läckert?


Jag skulle i alla fall kunna tänka mig den svarta




Tavelvägg

Jag har länge velat ha en tavelvägg. Så nu är det bestämt att när jag och sambon ska flytta om några månader så ska vi ha en tavelvägg bakom soffan i vardagsrummet. Har bara inte bestämt mig om jag vill ha samma storlek på alla bilder eller inte. Svarta ramar eller vita ramar? Symmetriskt eller osymmetriskt? Vad tycker ni?






































Down the rabbit hole

Inspirerad av Tim Burtons Alice i Underlandet har jag spanat in lite udda möbler som skulle väl kunna platsa i en galen värld!












Läskigt tycker jag!







Visst var den läcker? och lagom galen

























10 nya sätt att använda gamla saker

Kökspallen kan förvandlas till ett söt nattduksbord med hjälp av tyll och kardborreband eller limpistol. 



Har du en gammal fin brosch liggandes i smyckeskrinet? ta fram den, ta bort nålen med hjälp av avbitaren, limma på en magnet på baksidan och använd som kylskåpsmagnet!



En kökshandduk kan förvandlas till bordstablett för två!



Spara den gamla kalendern och använd den vid inslagning av presenter. Gör det personligare genom att riva ut den rätta månaden ur kalendern och markera datumet.



Personliga krokar av gamla bestick!



En annorlunda servering. Servera drinkarna på en fotoram med en passande bild för att skapa rätt stämmning.



Ställ den gamla hinken i trädgården. En bricka ovanpå och du har ett sidord att ställa kaffet på när du sitter och njuter av solen.



Istället för att hänga upp en traditionell handduksställ kan man använda sig av en stege. Snyggt och annorlunda.



Fina vinglas istället för ljusstakar när du dukar inför middagen.



Barnkalas? Leta upp Twister och använd det som en duk. Kul och praktiskt då man bara torkar av spilld mat och läsk.









Grönt är skönt

Med vårsolen vaknar också vårkänslor och längtan efter färger. Nu är snön forhoppningsvis på väg att försvinna och snödroppar börjar synas här och där. I takt med att våren närmar sig vill man ta in färg i hemmet och tills vi ser grönt igen på våra gräsmattor får man nöjsa sig med gröna inredningsdetaljer.


































Kabelsnyggt

Det borde vara det nya uttrycket! Alla vet ju hur fult det är med synliga kablar i hemmet. Därför är det här en kul och kreativ lösning. Kabelsnyggt helt enkelt!









Bilder från Maisie Maud Broadhead


Eller varför inte göra en lampa som den koreanska designer Kwangho Lee?







Flytande ting


Älskar udda former och annorlunda designlösningar. Och eftersom det är vårfloder vart man än går så är dagens designtema "flytande föremål". Lite lagom vårkänsla sådär.















liquid kiss



















RSS 2.0