Vad ska man börja med?

Alla våra hem har ju olika förutsättningar men det är ju mycket man kan göra utan att riva väggar och köpa dyra möbler. Här ger Camilla Lundsten från populära Äntligen Hemma lite tips:

1
Utgå från det du har. Genom att byta position på saker och koordinera dem på ett annat sätt upplever du rummet på ett nytt sätt. Tänk "kontraster" – genom att låta olika kulörer, stilar eller objekttyper krocka skapar du en spände interiör.



2
Rensa! Sälj det du egentligen inte tycker om, också de presenter som samlar damm längst bak i köksskåpet. Använd pengarna till inköp av saker du verkligen gillar. 



3
Byt saker. Genom ditt interna nätverk, vänner eller kollegor, eller använd dig av nätets alla sälj- och auktionssajter.



4
Textil! Ger stor effekt. En fotölj, soffa eller sänggavel klär du om på ett kick. Köp något kompletterande som gör att resten av inredningen känns ny. En ny matta som tar för sig, i en ny kulör, ramar in soffgruppen i vardagsrummet. Om du vill förändra en större yta kan du exempelvis jobba med textil på en vägg, gärna via ett draperi som löper längst med den. Gardiner behöver inte alltid hänga vid fönster utan är ett utmärkt sätt att skapa mjukhet och färg på andra ytor.



5
Måla om. Målning ger stor effekt och alla kan hantera det, omfånget beror bara på envisheten. Vill du inte måla en större yta väljer du en dörr istället. En orange dörr i hallen kanske är just det som lyfter hela rummet. Mycket händer också genom att byta ut exempelvis dörrhandtaget.



6
Belys! Det är lätt att glömma bort att ljussätta sitt hem. Tänk på att använda ljus för att accentuera och skulptera fram rummet, dess väggar och former. Ju mer du kan belysa utan att ljuskällan syns, desto härligare. Ljussätt väggar och under möbler.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0